Persoonlijke kennismaking

Lees alles over het intake gesprek.

Over het intake gesprek

Tijdens jouw kraamperiode komt er een hoop op je af. We maken graag persoonlijk kennis om jullie goed voor te bereiden op de kraamperiode. Zodra je de inschrijving hebt voltooid, ontvang je direct een e-mail om voor de 34e week van je zwangerschap een intakgesprek in te plannen. Tijdens dit intakegesprek leren we jou, je partner en eventuele andere gezinsleden beter kennen. Vervolgens proberen wij op basis van jullie wensen een zo goed mogelijke match te maken met een van onze kraamverzorgenden.

Kraamdossier en wensen

Tijdens het intakegesprek vertellen we je ook over het kraamdossier. Hierin noteert de kraamverzorgende tijdens de kraamtijd belangrijke medische informatie over de gezondheid van jullie baby. Ook vind je in dit dossier handige adviezen over de verzorging van de baby. Wij raden daarom aan om het kraamdossier alvast door te nemen voorafgaand aan de kraamtijd. Tot slot besteden we tijdens het intakegesprek aandacht aan jullie wensen. We houden onder andere rekening met jullie manier van leven, allergieën, huisdieren, je partner en eventuele andere leden van je gezin. Ook kun je tijdens dit gesprek andere wensen, gewoontes en voorkeuren aan ons voorleggen. Wij stemmen onze zorg zo veel mogelijk daarop af. Op die manier genieten jullie van een onbezorgde kraamweek.

Auto en parkeren

Afhankelijk van de kraamverzorgende komt zij tijdens de kraamperiode met de auto naar jullie toe. Als het bij jou huis niet mogelijk is om gratis te parkeren, willen we vragen om mee te denken over een betaalbare oplossing. Misschien kunnen de kosten voor het parkeren gedrukt worden door middel van een bezoekerspas of zijn er goedkopere of gratis parkeerplekken op loopafstand van jullie huis. Op die manier dragen jullie een steentje bij aan het betaalbaar houden van de kraamzorg.

Onze toekomstige kraamverzorgenden

Om aanstaande kraamverzorgenden het vak in de praktijk te laten leren, werken wij samen met stagiaires en met leerling-kraamverzorgenden. Uiteraard werken zij altijd samen met een ervaren begeleider. Je hebt dan dubbel zoveel kraamzorg uren. Wil je liever geen stagiaire of leerling-kraamverzorgende over de vloer tijdens jouw kraamweek? Geef dit dan aan tijdens het intakegesprek zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Veiligheid tijdens de kraamweek

Om voor de kraamverzorgende en verloskundige een veilige werkomgeving te creëren die voldoet aan de Arbowet, is het nodig om bedklossen aan te vragen als je bed lager is dan 80 cm. Omdat wij samenwerken met Mediplus, hoef jij als je bent ingeschreven niet te betalen voor deze hulpmiddelen. Wil je direct kraamhulpmiddelen aanvragen? Klik dan op de onderstaande button.

Met liefde voor ons vak en personal touch maken wij het verschil

Meld je direct aan voor onze kraamzorg. We kijken er naar uit om voor jullie te mogen zorgen.