Handige links

Hieronder kun je een aantal handige websites vinden voor je kraamtijd.

Moeders voor moeders

Zwanger worden is fantastisch! Maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. 1 op de 6 stellen heeft namelijk moeite met zwanger worden. Moeders voor Moeders wil graag de kinderwens van paren met vruchtbaarheidsproblemen vervullen. Daarom zamelen zij urine in van prilzwangere vrouwen. In de folder lees je alles over het werk van Moeders voor Moeders, en hoe (net) zwangere vrouwen zich hiervoor kunnen aanmelden.

Wendy Seelen

Een lactatiekundige biedt professionele begeleiding tijdens de borstvoedingsperiode. Zij geeft informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot borstvoeding en heeft een counselende rol. Het is ook mogelijk om een lactatiekundige al tijdens de zwangerschap te raadplegen voor een consult. Onze kraamverzorgenden werken veel samen en hebben goede ervaringen met lactatiekundige Wendy Seelen.

Stichting Baby Hope

Heb jij na je kraamweek producten uit je kraampakket over? Steun dan dit goede doel. Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken.

Slimmer Zwanger

Slimmer Zwanger is een online coachingprogramma dat helpt om je voeding- en leefstijlgewoonten te verbeteren. De korte screening aan het begin van het programma geeft inzicht in hoe gezond je leeft en wat er verbeterd kan worden. Het doel is om kansen op een normale bevalling en het krijgen van een gezond kind te vergroten.