Coronavirus

Je kunt op deze pagina meer vinden over hoe wij omgaan met het coronavirus.

Informatie over het Coronavirus

Baby’s & Zo Kraamzorg doet er alles aan om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Om onze medewerkers, het kraamgezin en visite te beschermen, hebben we op basis van de richtlijnen van het RIVM en in samenspraak met onze partners in de regio afspraken gemaakt. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 13 mei 2020.

Intakegesprekken

Intakegesprekken die zijn gepland tot uiterlijk 31 mei 2020 worden omgezet naar telefonische gesprekken. Indien gewenst met een videoverbinding, hiervoor gebruiken we WhatsApp. De intaker zal je op hetzelfde tijdstip bellen dat het huisbezoek stond gepland.

Kraamzorg

De kraamzorg gaat zoveel mogelijk door. Als de kraamverzorgende in contact is gekomen met iemand die het coronavirus heeft, wordt deze uit veiligheid niet meer ingezet. Bij eventuele tekorten proberen we kraamverzorgenden zoveel mogelijk te verspreiden om iedereen de zorg te kunnen bieden die nodig is.

Kraamvisite

Goed nieuws. Volgens de RIVM richtlijnen mag er één bezoeker worden aangewezen die tijdens de kraamweek op visite mag komen in het gezin als de kraamzorg aanwezig is, alleen indien er geen (verdenking op) besmetting is en 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Er wordt hiermee voldaan aan de maatregel van de overheid dat maximaal 3 externe bezoekers in het huis mogen zijn. De zorgprofessionals tellen hierbij ook mee.

Met liefde voor ons vak en personal touch maken wij het verschil

Meld je direct aan voor onze kraamzorg. We kijken er naar uit om voor jullie te mogen zorgen.